Noticies

 • El Diumenge 12 de febrer de 2012 a les 8:00 h, TVE2 emetrà un recital del pianista uruguaià, Humberto Quagliata, interpretant obres de Mompou. Aquest programa, "Los conciertos de la 2", estarà dedicat "In Memoriam" a Alícia de Larrocha.

 • Des-de l'inici del curs 2010-2011, la pianista Marta Zabaleta s'ha incorporat a L'Acadèmia Marshall de Barcelona per dirigir i supervisar el nivell superior de piano, impartint regularment classes de:

  Perfeccionament /Virtuosisme
  Música de compositors espanyols
  Classes magistrals

  Amb la seva incorporació, L'Acadèmia Marshall dona continuïtat a la escola pianística iniciada per Enrique Granados, continuada per Frank Marshall i divulgada internacionalment per Alicia de Larrocha, amb la qui Marta Zabalteta va treballar un extens repertori i de la què, per exprés desig de la qui va ser la seva mestra, recull ara el testimoni.

  Per més informació: www.academiamarshall.com

   

 • Durant la seva infància i joventut, Alicia de Larrocha va compondre una sèrie de petites obres en la seva majoria per a piano i per a veu i piano amb lletres de poetes espanyols. Ella sempre ho va considerar un "pecat de joventut" i per tant, mai van ser publicades.
  Ara, l'Editorial Boileau de Barcelona està recollint totes aquestes obres per a la seva edició en un futur pròxim.

 • El divendres 7 d'octubre 2011, en ​​el primer concert del Festival de Música de tecla espanyola que tindrà lloc a Garrucha (Almeria), s'estrenaran 3 cançons d'Alicia de Larrocha interpretades per Mac McClure (piano) i Marta Mateu (soprano).

  http://www.elalmeria.es/article/ocio/1056331/festival/musica/tecla/estrenara/obras/la/pianista/alicia/larrocha.html

  http://www.mundoclasico.com/ed/documentos/doc-ver.aspx?id=4e79734f-ee10-4663-afdf-80de5110aac3

 • Les properes conferències sobre Alicia de Larrocha per Miguel Lerín Vilardell:

  - Oviedo (7 de febrer de 2011)

  Jornadas de piano "Luís G. Iberni".

  Auditori Príncipe Felipe, a les 20:00

  "LA DESCONEGUDA Alícia de Larrocha"

   

  - València (1 de març 2011)

  Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles, a las19.30h

  "Alicia de Larrocha: VIDA I OBRA"

   
 • Onze anys després de la inauguració de la seva Sala Simfònica (precisament amb un concert de la pianista Alícia de Larrocha), l'Auditori de Barcelona va inaugurar oficialment, el 16 de desembre, la seva Sala 4 "Alicia de Larrocha", amb capacitat per a 152 persones i amb un escenari de 80 m2. La nova infraestructura està en un edifici annex al que serveix de seu a l'OBC, a l'ESMUC i al Museu de la Música, una sala que es complementa amb un nou espai polivalent i amb una terrassa. La sala, de més de 200 metres quadrats, conté 600 panells mòbils accionats per 60 motors que transformen l'acústica i les graderies són retràctils, de manera que pot modificar l'espai segons les necessitats puntuals dels usuaris. Pot ser utilitzada com a escenari per a actuacions amb públic i com a sala d'assajos, entre altres, de la Banda Municipal. La creació d'aquesta nova sala respon a la creixent necessitat d'espais per a activitats detectada per l'Auditori, que acull gairebé 1.000 actes públics cada any sense comptar els assaigs previs dels seus grups residents, entre els quals es troben no només l'OBC sinó també el BCN 216 i l'Orquestra Àrab de Barcelona.

  http://www.ivoox.com/ndc-la-sala-4-l-auditori-audios-mp3_rf_483044_1.html

 • La discogràfica Helicon Classics ha editat una caixa amb12 Cds de concerts en viu de l'Orquestra Filharmònica d'Israel dirigida per Zubin Mehta. El Cd núm. 2 conté: Rachmaninov: Piano Concerto no. 2 in C minor, Op.18 Alícia de Larrocha (Piano), Zubin Mehta (director), Orquestra Filharmònica d'Israel. Gravació en viu des del Mann Auditorium de Tel Aviv el gener de 1987. Per a més informació:
  http://www.heliconclassics.com/9625/cd2.htm
   

 • La discogràfica EMI Classics ha reeditat les gravacions de música de compositors espanyols que Alícia de Larrocha va enregistrar per a Hispavox durant els anys 50s i 60s.También inclou el recital en viu que van oferir Alicia de Larrocha i Victòria de los Ángeles al Hunter College de Nova York el 1971. La caixa conté 8 CDs.
  http://www.amazon.com/Icon-Alicia-Larrocha/dp/B003D0ZNJC/ref=sr_1_4/186-...
   

 • La Discogràfica DECCA / UNIVERSAL ha editat una caixa amb 2 CDs amb els concerts per a piano i orquestra de MOZART: núm.24, 25, 26 i 27 de Mozart, interpretats per la pianista Alícia de Larrocha amb l'Orquestra de cambra Europea i amb l'Orquestra Filharmònica de Londres, sota la direcció de Sir George Solti.
  Els concerts núm. 24 i 26, enregistrats el 1985, han estat editats per primer cop. (Per diferents motius, mai abans van sortir a la llum)
  Els concerts núm. 25 i 27, enregistrats el 1977 (fins ara només en LP), han estat editats per primera vegada en CD.
  http://www.amazon.com/Piano-Concertos-24-27-Mozart/dp/B003MTGW8A/ref=sr_...
   

 • La Discogràfica DECCA / UNIVERSAL ha reeditat una sèrie de 15 CD d'Alicia de Larrocha interpretant obres de MOMPOU, GRANADOS, FALLA, MOZART, BACH, SCHUBERT, MENDELSSOHN. GRIEG, CHOPIN, ALBËNIZ, SCHUMANN, BEETHOVEN, SCARLATTI i PARE SOLER. Per a més informació:
  http://www.cdjapan.co.jp/list_from_code_banner.html?key=175786